Økonomisk rådgivning 5 tips til pengesamtaler når du dater

Pengesamtaler i den romantiske fase

Penge og romantik er som regel ikke noget, der går så godt i spænd sammen.

Det er en god ide, at du leder samtalen hen på penge tidligt i datingfasen,

Samtalerne kan være svære og vanskelige, og derfor er det vigtigt at setup´et for samtalen er let og prøvende. Din date må ikke få indtrykket af, at det er et forhør.

Samtalerne skal starte af sig selv, og være udtryk for nysgerrighed for din dates liv og for, om der er nogen områder, hvor I kan vokse og udvikle jer sammen.

#1 Del det “store pengebillede”

Når du allerede nu - up front – deler det “store pengebillede” bliver det lettere at tale om penge, når I senere i forholdet, kommer til at tale om penge på et mere detaljeret plan.

Når du ønsker at vide noget om, hvordan din date forholder sig til penge, må du også dele ud af dit eget forhold til penge og fortælle om dig selv. Det gør det meget nemmere for din date at åbne sig for dig, og være ærlig.

#2 Snak om dine drømme

Begynd en samtale om dit drømmehus, når I ser en god film på NETFLIX eller går en tur i et område med lækre huse. Det kan starte en samtale om jeres fælles fremtid, hvor I skal bo, hvor mange børn I ønsker jer – eller hvis I er over det – hvad I drømmer om, at livet skal fyldes med. Det kan være lettere at begynde samtalen, når du selv deler ud af dine drømme og værdier.

#3 Vær anerkendende og rummelig

Det er vigtigt at huske at pengesamtaler handler om at lytte, anerkende og forstå. Det er en måde at finde ud af hvordan I kan hjælpe hinanden og få jeres parforhold til at udvikle sig.

#4 Del ud af dine pengedæmoner

Din date og dig har forskellige pengehistorier med jer. Pengehistorierne kan være fyldt med skyld, skam og dårlig samvittighed over penge, og det fylder rigtig meget i dine tanker.

Når du er tryg og har tillid til din date, så åben for det, der fylder i dine tanker, så er det meget nemmer for din date, også at dele det, der fylder hos ham.

#5 Familiens pengehistorier

Spørg ind til hvordan han oplevede sine forældres pengesituation.

Når han fortæller om sin økonomiske barndom, får du en indikation af, hvordan din date forholder sig til penge.

Synes du og din partner også at det er svært at komme i gang med snakken om penge?

Så lad mig hjælpe jer.

Læs om healende par-samtaler her.

Forrige
Forrige

Økonomisk rådgivning - Sådan opstår dine pengehistorier

Næste
Næste

De mest almindelige økonomiske nytårsforsæt